Zo’n brand is niet niks. Op zaterdag 10 december was de brand in ons Kerkelijk Centrum, waarna er een heleboel op gang kwam. Allereerst het contact met de verzekering en daarna ( en nog steeds ) met schade experts.

Dan gaat het over de brandschade. Er is niet alleen een heleboel kapot, maar de gevolgen van rook en roet zijn heel groot.

Het gebouw moest leeg. Daarbij werd bepaald wat schoon gemaakt kon worden en of dat dit meer zou kosten dan wat het waard was. Hierna begon het schoon maken, wat weken duurde. Want van ieder stukje van het gebouw moest het roet verwijderd worden. Voor dit werk was een hoge steiger gebouwd.

Hierna kon het schilderen van de hele binnenkant van het gebouw, het herstel aan hout- en stucwerk en van de elektrische bedrading beginnen. Dit hele karwei is vrijwel afgerond.

Nu zijn we met de volgende fase bezig: de inrichting. Dan moeten we denken aan de twee vouwwanden, de gordijnen, de vloerbedekking, de keuken en de verlichting. En alles wat van de inventaris schoon gemaakt kon worden moet terug komen. De rest wordt vervangen.

De heer Bijl en ik doen dit werk van alles regelen in goed overleg. Zijn zorg is die van de inventaris en de mijne die van het gebouw. Ik kom er elke dag en hoewel ik de eerste maanden vrij weinig vorderingen zag, kom ik er de laatste weken vol vertrouwen vandaan. Maar nog een beetje geduld is nog wel nodig.


Hoe is het met de boekenmarkt? Er komen nieuwe opklaptafels. Alexander is druk bezig met de nieuwe voorraad boeken. Daarom kan ik nu zeggen dat er op zaterdag 3 juni weer boekenmarkt zal zijn, van 11.00 – 16.00 uur. Een mededeling waar velen van u op zitten te wachten. Ik schrijf het nog maar eens: er is dan een volledig nieuwe voorraad.

A.Petermeijer.